Getting My εναλλακτικες θεραπειες To Work

Ελευθερία Μαντζώρου, καθηγήτρια μάλαξης και φυτοθεραπείας 

Η επικοινωνία με τον θεραπευτή και η σχέση εμπιστοσύνης είναι σημαντική. Πολλές φορές έχω δει ασθενείς οι όποιοι έρχονται φοβισμένοι και όταν πάω να τους αγγίξω ή να κάνω κάποια κινητοποίηση στο σώμα τους λένε «μην με πονέσετε», γι’ αυτό και φροντίζω να προετοιμάζω τον ασθενή για τη θεραπεία.”

Ποιά συμπληρώματα διατροφής και βότανα αντιμετωπίζουν την υπέρταση βάσει μελετών

Και για αυτό γιατί, η οστεοπαθητική είναι μια θεραπεία, όπου μέσω του μυοσκελετικού συστήματος είναι δυνατόν να βοηθήσεις όλο το σώμα και τα συστήματα που το απαρτίζουν.”

Η ανάταξη, μέσω νεύρο-φυσιολογικών αλλαγών τόσο στην περιοχή του συμπτώματος όσο και σε επίπεδο κεντρικού νευρικού συστήματος (νωτιαίου μυελού και εγκεφάλου), επηρεάζει τόσο την τονικότητα -δηλαδή στο ‘ρελαντί’ των γειτονικών μυών της άρθρωσης σε κατάσταση ηρεμίας- όσο και την ευαισθησία του νευρικού κυκλώματος του πόνου, δίνοντας μας ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για να πετύχουμε σε πρώτη φάση όλα τα παραπάνω οφέλη.

Για να μας απαντηθούν κάποια εύκολα ερωτήματα αρχικά που αφορούν την οστεοπαθητική, στραφήκαμε στον κο.

Η οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Ξεκινάει από το τέλος της θωρακικής μοίρας και τελειώνει στο ιερό οστό.

“Ο αριθμός θεραπειών έχει να κάνει με την πάθηση και με τον χρόνο τον οποίο πάσχει κάποιος με το πρόβλημα που μας επισκέπτεται. Όσο πιο γρήγορα απευθυνθεί στον Οστεοπαθητικό, τόσο καλύτερα για την πρόγνωση. Τείνω να μην δίνω συγκεκριμένο αριθμό θεραπειών από την πρώτη επίσκεψη –εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, σε περιπτώσεις θλάσης ή άλλων συνηθισμένων τραυματισμών- λόγω του ότι ο κάθε ασθενής έχει διαφορετικό ιστορικό, διαφορετικό τρόπο ζωής και συνήθειες.

και μάθετε για την αντιμετώπιση που έχουν τύχει εξαιρετικές θεραπευτικές μέθοδοι από την σύγχρονη ιατρική: Εναλλακτικές αποδεδειγμένες θαυματουργές θεραπείες που θάφτηκαν από τις φαρμακοβιομηχανίες.

Δηλαδή με ειδικές βελόνες, πιέζουν, αποδεσμεύουν, η χαλαρώνουν σε read more συγκεκριμένα σημεία του σώματος όπου αντιστοιχούν στο μέρος που θέλουν να επέμβουν.

Η λεπτομερής ψηλάφηση της σπονδυλικής στήλης και η ανάλυση της κίνησης των αρθρώσεων, όχι μόνο της περιοχής που πονάει, αλλά ολόκληρου του σώματος, γίνεται για την εντόπιση των προβλημάτων και την παρακολούθηση της εξέλιξης τους.

Δείτε ακόμη: Ρεφλεξολογία: Πώς ασθένειες και άγχος φαίνονται στα πέλματά μας 

Αφισάκι της Ελευθερίας Μαντζώρου για το ισχιακό νεύρο.

Τα μαθήματα του Β’ έτους γίνονται τα Σαββατοκύριακα στις κάτωθι ημερομηνίες:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *